25 elokuuta 2011

Marjaisa kuningatar-kakku sekä ihana kookos-raparperipaistos


Elokuiset terveiset!
Viime kerrasta onkin vierähtänyt hyvin pitkä aika ja reseptejä ja kuvia on kertynyt melkoinen määrä. Jospa sitä siis jonkun herkullisen reseptin laittaisi tännekkin talteen.

Toukokuussa tein kummipojan 10-vuotissynttäreille tämän Kinuskikissan blogista saadun kuningatar-kakun. Kakku oli ihan todella hyvää, mutta tuon liivatteettomuuden vuoksi rakenne jäi ainakin omassa versiossani vähän turhan löysäksi. Eli samaisen kakun voisin tehdä seuraavalla kerralla liivatteen kanssa, toki sitten muitakin aineksia pitäisi muuttaa. No mutta löysää tai ei, kyllä tämä kakku hävisi äkkiä parempiin suihin.

Liivatteeton kuningatar-kakku

Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 ½ dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)

Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään.
Kaada täyte vuokaan. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kaada marjat kakun päälle. Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiille marjojen päälle.


Toinen kesäinen jälkkäriohje tulee Viini-lehdestä. Tämä mahdottoman helppo paistos yhdistää hurmaavan raparperin ja kookoksen. Empäs nyt turhaan ala edes naputtelemaan tuota ohjetta uusiksi, toivottavasti ohje näkyy kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti