06 joulukuuta 2009

Chili-tomaatti-katkaravut


Tämä herkullinen resepti löytyi Maku-lehdestä aikoinaan. Sen jälkeen tätä onkin kokattu meillä useaan otteeseen.

CHILI-TOMAATTI-KATKARAVUT

4 hengelle

1 sipuli
1 rkl öljyä
n. 1,5 dl tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 dl kermaa (tai kookosmaitoa)
50 g juustoraastetta
4 jalapenoa purkista
1/2 dl valkoviiniä
500 g pakastekatkarapuja
1 dl tuoretta korianterisilppua

Sulata katkaravut.

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli, älä ruskista. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja hauduta n. 15 min.

Sekoita joukkoon kerma (tai kookosmaito, joka antaa kivan lisän), juustoraaste, pilkotut jalapenot (valmiiksi viipaleina olevia n. 1/2 purkkia) sekä viini (hätätapauksessa vesikin käy). Hauduta n. 10 min.

Lisää katkaravut ja korianteri (ei välttämätön) joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä enää.

Tarjoa kastikkeen kanssa riisiä tai tuoretta leipää.