02 tammikuuta 2011

Uuden vuoden texmex


Uusi vuosi, vanhat pöperöt tai jotain sinne päin. Kaikki texmex härpäke on hyvinkin tuttua meidän keittiössä, se on hyvää laiskan ihmisen herkkumättöruokaa. Tosin tällä kertaa tortillat päätyivät uuniin vähän uudella reseptikokeilulla, joten onko ne nyt sitten nimeltään enchiladoja? Tästä ohjeesta tulee joko 8:lle hengelle 1 tortillaa/pää tai 4:lle 2 tortilla/pää. Itse tein 4:lle, mutta luultavasti yksikin olisi riittänyt. Alkuun kuitenkin itse tehtyä guacamolea, jota voisin syödä tonneittain. Tosin korianteri unohtui taas, mutta toimii se ilmankin. Kaverina yrtti-valkosipulikatkarapuja ja nachoja.


GUACAMOLE

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
(1-2 valkosipulin kynttä)
1/4 tl suolaa
1 rkl limen mehua
1 chili/jalapenoviipaleita
(chilimausteseosta)
korianteria

Kalttaa tomaatit. Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.
Halkaise avokadot ja poista kivet. Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.



KANA-ENCHILADAT

4-8 henkeä (iso annos)

8 tortillaa

täyte:
600 g broilerin suikaleita
1 sipuli
1 punainen paprika
1-2 valkosipulia
1 pussi burrito mausteseosta
n. 1/2 purkkia salsa-kastiketta (hot)
1 prk (200g) creme fraiche (tai kermaviiliä)
jalapenoviipaleita
oliiveja

päälle:
500 g paseerattua tomaattia chilillä maustettuna
200 g chili-paprikajuustoa

Paista broilerinsuikaleet pannulla kypsäksi ja lisää n. puoli pussia burrito mausteseosta. Laita syrjään odottamaan. Viipaloi sipuli ja paprika ja kypsennä öljytilkassa. Lisää murskattu valkosipuli ja mausteseoksen loppu tai maun mukaan. Yhdistä broileri ja kasvikset ja lisää maun mukaan salsa kastiketta sekä ranskankerma. Anna muhia hetki miedolla lämmöllä.

Täytä tortillaletut broileritäytteellä ja lisää päälle muutama vipaloitu jalapeno ja oliivi. Kääri rullalle ja laita saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Kaada tortillojen päälle tomaattikastiketta (tämän voisi tehdä itsekkin, jolloin tulisi maukkaampi tomaattikastike) ja ripottele päälle juustoraaste. Kuorruta uunissa 250 asteessa n. 10-15 min.

Tarjoile halutessasi lisänä guacamolea (kts. ohje yllä), salsaa ja salaattia. Ruokajuomaksi luonnollisesti Sol-olutta limeviipaleen kera. :)