06 heinäkuuta 2009

Kesän helpot kokkailut ja melonijuoma


Kesällä ei aina jaksa kokkailla mitän suurempia ja etenkin lounasaikaan on mukava pyörähtää Torilla kauppahallissa ja hakea pientä purtavaa. Vakipaikkani on Thaimaalainen pikkupuoti, josta saa herkullisia kevätkääryleitä.

Tällä kertaa kevätkääryleet saivat seurakseen raikkaan vesimeloni-inkiväärijuoman Pirkkalehden ohjeesta.

RAIKAS VESIMELONI-INKIVÄÄRIJUOMA

8 annosta

puolikas (n. 1kg) vesimelonia
2 limettiä
1/2 tl tuoretta inkivääriä
1 l sitruunalimsaa
jääpaloja

Poista siemenet vesimelonista tarvittaessa. Kuutioi osa melonista ja soseuta loppu vesimeloni. Purista toisesta limestä mehu (ja viipaloi toinen koristelua varten). Mausta vesimelonisose limellä ja inkiväärillä. Jaa vesimelonipalaset laseihin ja kaada vesimelonisose päälle. Lisää virvoitusjuoma ja jääpalat laseihin juuri ennen tarjoilua. Voit tehdä juoman myös kannuun tai boolimaljaan.


Ja nyt kun puhutaan helpoimmista kesäruuista niin pakko laittaa tämä oma kaaligratiiniohjeeni, joka ei paljoa kokkaustaitoja vaadi, mutta silti hyvää uusien pottujen kaverina.

KUKKAKAALI-PARSAKAALIGRATIINI

kukkakaali
parsakaali
viherpippuri Koskenlaskijaa

Keitä kukka- ja parsakaali suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Laita keitetyt kaalit vuokaan ja viipaloi päälle viherpippuri Koskenlaskijaa maun mukaan, n. 1/2-1 paketti. Laita vuoka hetkeksi mikroon tai uuniin niin, että juusto sulaa. Nauti uusien pottujen kaverina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti