31 maaliskuuta 2010

Linssilasagne



Tämä hieman kevyempi, mutta herkullinen lasagneohje löytyi Hyvä Terveys -lehdestä. Itse tein siitä hieman tuhdimman kuorruttamalla sen juustoraasteella, mutta varmasti on hyvä myös ilman. Hyvän ravintosisältönsä ansiosta tämä ruoka pääse terveysosion alle, ilman lisäjuustoja toki. ;)

LINSSILASAGNE

6 hengelle

Kasviskastike:
2 dl vihreitä linssejä
1 ps (200g) pakaste keittojuureksia
150g pakastepinaattia
2 tlk (à n. 400g) tomaattimurskaa (valkosipulimaustettua)
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl sokeria
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Juustokastike:
3 rkl rypsiöljyä
3/4 dl vehnäjauhoja
8 dl rasvatonta maitoa
200 g tomaatti-basilika-tuorejuustoa (13%)
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua (viher)pippuria

Lisäksi:
12-15 täysjyvälasagnelevyjä
(juustoraastetta)

Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan tai käytä valmiita linssejä (esim. GoGreen).

Laita isoon kattilaan pakastejuurekset, pinaatti, tomaattimurska ja liemikuutiot. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla yhteensä 45 min ja lisää valutetut linssit joukkoon, kun ne ovat kypsiä. Mausta suolalla ja sokerilla. Hienonna joukkoon basilika.

Valmista juustokastike. Sulata rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon tuorejuusto ja mausta.

Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juusto- ja kasviskastiketta. Tee samanlaisia kerroksia, päällimmäiseksi juustokastiketta (juustoraastetta).

Kypsennä 200 asteisessa uunissa alatasolla n. 40 min. Peitä lasagnen pinta loppupuolella jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä 15 min ennen tarjoamista. Tarjoile salaatin kanssa.


Ravintosisältö per annos:
465 kcal

hiilihydraatit 60,7 g (53%)
proteiini 22,9 g (20%)
rasva 14 g (27%)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti