05 huhtikuuta 2010

Ihanat paprikat


Tämä paprikoiden, tomaattien ja fetan liitto on todella hyvä ja näitä täytettyjä paprikoita onkin meillä syöty moneen otteeseen. Olennaista tässä on käyttää nimenomaan aitoa fetaa, jossa makua on runsaasti. Resepti on aikoinaan repäisty jostakin lehdestä, olisiko Maku-lehdestä. Kuvat olen ottanut ennen uuniin pistämistä, joten lopputulos saa olla jotakin vähän ruttuisempaa. :)

VÄLIMEREN PAPRIKAT

4 annosta

4 pientä tai 2 isoa punaista paprikaa
250 g kirsikkatomaatteja
100 g kreikkalaista voimakasta fetajuustoa
120 g aurinkokuivattua tomaattia
4 viipaletta vaaleaa leipää
muutama oksa timjamia
pari oksaa basilikaa
2-3 rkl oliiviöljyä

Leikkaa paprikat veneiksi tai poista niistä hatut. Poista siemenet. Leikkaa leivistä kova kuori pois ja murenna tai raasta leipä. Täytä paprikat kerroksittain tomaatinpuolikkailla, leivänmuruilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, silputuilla mausteilla ja fetalla.

Aseta paprikat öljyttyyn vuokaan ja valele öljyä päälle. Voit myös ripotella vuokaan leivänmuruja, jotka imevät paprikoista valuvan nesteen. Kypsennä runsaat puoli tuntia 200 asteessa ja tarjoa lisäkkeenä tai pääruokana esimerkiksi uunissa kypsytettyjen perunalohkojen kanssa.