Kesän paras herkku on tietenkin mansikka ja tuoremansikoiden aikaan pitää joka vuosi tehdä Romanovin mansikoita. Tätä venäläistä mansikkaherkkua on tehty jo lapsuudenkodissani monet vuodet. Älyttömän helppoa ja hyvää!
ROMANOVIN MANSIKAT
5oo g mansikoita
2 rkl sokeria
2 rkl Curacoa/Triple Sec tai muu sitruslikööri
1 appelsiini
kermavaahtoa tai vanilijajäätelöä
Paloittele mansikat. Sekoita sokeri, likööri, appelsiinin mehu ja appelsiinin raastettu kuori. Kaada seos mansikoille ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia. Tarjoa kylmänä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
5oo g mansikoita
2 rkl sokeria
2 rkl Curacoa/Triple Sec tai muu sitruslikööri
1 appelsiini
kermavaahtoa tai vanilijajäätelöä
Paloittele mansikat. Sekoita sokeri, likööri, appelsiinin mehu ja appelsiinin raastettu kuori. Kaada seos mansikoille ja anna vetäytyä jääkaapissa 2 tuntia. Tarjoa kylmänä kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Mansikoitahan on kiva laittaa myös erilaisiin salaatteihin. Grilliruokien lisukkeeksi käy esimerkiksi mansikka-fetasalaatti. Yksi päivä mansikat löysivät tiensä halloumi-couscoussalaattiin. Tähän salaattiin tuli vain keitettyä couscoussia, kirsikkatomaatteja, vesimelonia, mansikoita, vähän vihreää salaattia ja paistettua halloumia päälle. Kiva kastike syntyi oliiviöljystä, limen mehusta, makeasta chilikastikkeesta ja pippurista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti