Tämä herkullinen ohje löytyi kirjasta Passione - intohimona italialainen keittiö. Varsin mainio setti, mutta mieto kesäkurpitsan ja valkokastikkeen maku olisi ehkä kaivannut pientä lisätujausta. Seuraavalla kerralla pitää varmistaa, että tomaattikastikkeessa on riittävästi potkua.
MUNAKOISO-KESÄKURPITSALASAGNE JA PAPRIKAPESTO
lasagne:
2 munakoisoa
2 kesäkurpitsaa
200 g pastataikinaa/lasagnelevyjä
2 dl tomaattikastiketta
2 tuoretta basilikan oksaa
2 dl raastettua parmesaania
2 mozzarellaa
béchamelkastike:
70 g voita
70 g vehnäjauhoja
1l maitoa
suolaa
valkopippuria
paprikapesto:
3 punaista paprikaa
1 rkl parmesaanijuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" hetki. Kuivaa viipaleet ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla.
Valmista kastikkeet. Kirja antaa tomaattikastikkeen tekoon tällaisen ohjeen (huom! näin isoa määrää kastiketta ei tarvitse lasagnea varten).
tomaattikastike:
2 prk kaltattuja luumutomaatteja tai tomaatimurskaa
1 keltasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
Kuullota pilkottuja sipuleita oliiviöljyssä, lisää tomaatit ja hienonnettu chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia n. puoli tuntia ja lisää lopuksi pilkottu basilika.
Béchamelkastiketta varten sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Kaada vähitellen kuumaa maitoa sekaan hyvin sekoittaen. Kastike kypsyy n. 20 minuutissa. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.
Kauli pastataikinasta ohuita levyjä tai käytä valmiita pastalevyjä (taaskaan ei koko kaupungista löytynyt tuorelasagnelevyjä, joten tyytyminen oli kuiviin ja hieman mauttomimpiin versioihin). Kokoa uunivuokaan kerroksittain pastalevyjä, béchamelkastiketta, tomaattikastiketta, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Pane muutamaan väliin pilkottua basilikaa ja parmesaania. Jätä viimeiseen kerrokseen pastalevy ja peitä se mozzarellaviipaleilla. Kypsennä lasagnea 180-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Jos käytät kuivattuja pastalevyjä, pidä vuokaa uunissa tunnin ajan.
Paprikapestoa varten halkaise paprikat, poista siemenet ja paahda niitä kuumassa uunissa grillivastuksella, kunnes kuori muuttuu mustaksi. Anna levätä hetki kuori. Soseuta paprikat sileäksi ja jäähdytä. Sekoita tehosekoittimessa paprikasose, parmesaani ja pinjansiemenet. Kaada hiljalleen mukaan oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paprikapestoa lasagnen kanssa.
lasagne:
2 munakoisoa
2 kesäkurpitsaa
200 g pastataikinaa/lasagnelevyjä
2 dl tomaattikastiketta
2 tuoretta basilikan oksaa
2 dl raastettua parmesaania
2 mozzarellaa
béchamelkastike:
70 g voita
70 g vehnäjauhoja
1l maitoa
suolaa
valkopippuria
paprikapesto:
3 punaista paprikaa
1 rkl parmesaanijuustoa
1 rkl pinjansiemeniä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" hetki. Kuivaa viipaleet ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla.
Valmista kastikkeet. Kirja antaa tomaattikastikkeen tekoon tällaisen ohjeen (huom! näin isoa määrää kastiketta ei tarvitse lasagnea varten).
tomaattikastike:
2 prk kaltattuja luumutomaatteja tai tomaatimurskaa
1 keltasipuli
5 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
Kuullota pilkottuja sipuleita oliiviöljyssä, lisää tomaatit ja hienonnettu chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia n. puoli tuntia ja lisää lopuksi pilkottu basilika.
Béchamelkastiketta varten sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki. Kaada vähitellen kuumaa maitoa sekaan hyvin sekoittaen. Kastike kypsyy n. 20 minuutissa. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.
Kauli pastataikinasta ohuita levyjä tai käytä valmiita pastalevyjä (taaskaan ei koko kaupungista löytynyt tuorelasagnelevyjä, joten tyytyminen oli kuiviin ja hieman mauttomimpiin versioihin). Kokoa uunivuokaan kerroksittain pastalevyjä, béchamelkastiketta, tomaattikastiketta, kesäkurpitsaa ja munakoisoa. Pane muutamaan väliin pilkottua basilikaa ja parmesaania. Jätä viimeiseen kerrokseen pastalevy ja peitä se mozzarellaviipaleilla. Kypsennä lasagnea 180-asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Jos käytät kuivattuja pastalevyjä, pidä vuokaa uunissa tunnin ajan.
Paprikapestoa varten halkaise paprikat, poista siemenet ja paahda niitä kuumassa uunissa grillivastuksella, kunnes kuori muuttuu mustaksi. Anna levätä hetki kuori. Soseuta paprikat sileäksi ja jäähdytä. Sekoita tehosekoittimessa paprikasose, parmesaani ja pinjansiemenet. Kaada hiljalleen mukaan oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa paprikapestoa lasagnen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti