20 kesäkuuta 2009

Juhannuksen kokeilut - ei aina niin onnistuneesti

Juhannus aaton kokkailut oli helppoakin helpommat, tosin jälkkärin kanssa onnistui menemään silti metsään. Palataan siihen myöhemmin, koska itse ruokahan oli mitä herkullisin. Vaikkei sää nyt ollutkaan ihan mitä kesäisin niin kesän kunniaksi piti kuitenkin saada uusia pottuja ja graavilohta. Lohen graavaaminen jäi tälläkertaa kalakaupan henkilökunnalle, mutta uusista potuista tehtiin uusi perunasalaattivariaatio. Ohje oli parsa-peruna-fetasalaatti, mutta kuten joka kesä, parsasesonki loppuu aina yhtä yllättäen ja niinpä nytkin parsat jäivät saamatta. Siitä tulikin sitten papu-peruna-fetasalaatti, mutta myös vihreät pavut olisivat varmasti sopineet tähän parsan korvikkeeksi.

Papu-peruna-fetasalaatti

15-20 (uutta) perunaa
1 paketti isoja valkoisia papuja
150g öljymarinoitua fetaa
1 kevätsipuli varsineen
ruukku rucolaa
isoja kapriksia

1 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
3/4 dl oliiviöljyä
3 rkl karkeaa Dijon-sinappia
suolaa, pippuria

Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Tee kastike, sekoita sitruunan kuori, mehu, öljy, sinappi ja mausteet. Alkuperäisohjeen mukaan myös kaprikset murskataan kastikkeeseen, mutta itse tykkään käyttää isoja kapriksia sellaisenaan. Kastikkeesta tulee aika hapokasta, joten myös vähempi sitruuna riittänee. Kuutioi perunat ja hienonna sipuli. Sekoita kulhossa perunat, huuhdellut pavut, sipulit ja feta ja sekoita kastike joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Lisää lopuksi revitty rucola joukkoon.


Alkuruuaksi söimme äitini tekemää iki-ihanaa liperisoppaa, mutta siihen minulla ei ohjetta olekkaan. Mutta sitten siihen ei niin onnistuneeseen ruokalajiin eli jälkiruokaan. Tarkoituksena oli tehdä pastanjauhantaa -blogista bongattu mojito-juustokakku, joka vaikutti erittäin herkulliselta. Kakkuhan oli varsin helppo ja tarkoitus oli tehdä se ensin alkuperäisohjeen ohjeen mukaisesti pieniin laseihin, mutta lasien puutteessa päädyin tekemään sen vuokaan. Ihan kiva, mutta eipä se jähmettynytkään! Kakku on siis edelleen syömättä, odottaa, että se jollain ihmeellä jähmettyisi ja saisi kakun muodon. Koska kakku oli syömäkelvoton, mutta mojiton-himo vain yltyi, piti tyytyä pelkkiin mojitoihin.

Mojito

sokeria
muutama limen siivu
reilusti minttua
jääpaloja
vaaleaa rommia
kivennäisvettä

Tälläerää meni vapaalla kädellä, koska ohjetta ei ollut. Alkuperäisesti tähän kai tulee ruokosokeria, mutta sekin tuli käytettyä jo kakkuun, joten tavallisella sokerilla mentiin. Nuiji sokeri, limesiivut ja minttu lasissa mielellään puunuijalla (tai puukauhan toisella päällä kuten meillä). Lisää rommi (4 cl / puoli desiä, miten sen nyt haluaa), jääpaloja ja kivenäisvettä. Sekoita, että sokeri sulaa ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti