08 maaliskuuta 2010

Tuhti pastavuoka liikkujille



Ensimmäinen terveys-osion resepti ei suinkaan ole mikään dieettieväs vaan tuhtia purtavaa ja erittäin hyvä ruoka mm. liikuntaa harrastaville, jolloin ruuasta pitää löytyä sekä hiilihydraatteja että proteiineja, eikä rasvaakaan pidä karttaa. Tätä pastavuokaa voi varioida loputtomiin ja kevyemmän saat vaihtamalla tonnikalan vesisäilykkeeseen ja juuston vähärasvaiseen vaihtoehtoon ja vähentämällä juuston määrää. Kaveriksi kannattaa tehdä salaatti rinnalle niin tulee päivän kasviksetkin tankattua samalla.


AURA-TONNIKALAPASTAVUOKA

6 annosta

500 g täysjyväfusilleja

kastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk tulista tomaattikastiketta (esim. Arrabiatta)
1 prk vaaleaa tonnikalaa öljyssä
1 prk (400 g) keitettyjä valkoisia papuja
1/2 tl oreganoa
mustapippuria

kuorrutus:
Aura-juustoa (170 g)

Silpua sipuli ja kuullota sipuli ja murskattu valkosipuli öljyssä. Lisää kastike, valutetut tonnikalat ja huuhdellut pavut. Hauduta hetki ja lisää pippuri ja oregano.

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi.

Sekoita pasta ja kastike ja laita vuokaan. Murustele Aura päälle ja gratinoi uunissa 225 asteessa n. 10-15 min. Tarjoa salaatin kera.


1 annos sisältää:

502 kcal

hiilihydraatteja 60,2 g (49%)
proteiineja 26,4 g (21%)
rasvaa 16,5 g (30%)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti