Vielä muutama tarjoilu joulupöydästä, lähinnä ne kevyemmät lisukkeet tässä. Joulupäivänä kalojen kaverina oli mm. aura-päärynäsalaattia, punajuurisalaattia ja katkarapuja palttoonapeissa. Ohjeita ja ideoita näihin Kaikkien aikojen joulu lehdestä.
AURA-PÄÄRYNÄSALAATTI
erilaisia salaatteja (mm. tammenlehvä, rucola)
125 g Aura-juustoa
2 pientä päärynää
pähkinäsekoitusta
(paahdettuja auringonkukansiemeniä)
kastike:
1 rkl viinietikkaa
(suolaa, sokeria)
2 tl dijon-sinappia
2 rkl oliiviöljyä
Sekoita kastikeainekset. Pilko päärynät. Sekoita revityt salaatit, päärynät, murusteltu Aura sekä pähkinät (ja siemenet). Sekoita kastike joukkoon.
PUNAJUURISALAATTI
4 hengelle
5-6 punajuurta
suolaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl majoneesia tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl rucolaa
3 rkl paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä
Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä ja kuori.
Leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja aseta viipaleet lomittain lautaselle.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita majoneesin tai smetanan joukkoon. Lusikoi seos punajuurille. Rouhi pinnalle pippuria ja suolaa. Laita päälle salaatti ja siemenet.
KATKARAVUT PALTTOONAPISSA
4 hengelle
1 pieni punasipuli
1/2 prk (100g) tuorejuustoa
2 rkl kermaa
1 dl katkarapuja
2 rkl hienonnettua tilliä
suolaa, sitruunapippuria
palttoonappeja
Kuori ja hienonna sipuli. Notkista juusto kermalla. Lisää juuston joukkoon sipuli ja sulatetut katkaravut. Mausta tahna tillillä, suolalla ja pippurilla. Nosta seos pariksi tunniksi jääkaappiin. Lusikoi seos palttoonappeihin ja tarjoile heti.